Skip to main content

Clark Builders Place

Edmonton, Alberta

Project Description

When Clark Builders made the decision to relocate their headquarters, our team knew that creating a collaborative work environment was a top priority. Working closely with the architect, our team created a modern and open office space that would promote teamwork and engagement.

To achieve this, we implemented a range of tenant improvements across floors 7, 8, and 9, including structural reinforcement and modifications, a new architectural layout, and changes to the mechanical and electrical systems. We also incorporated aesthetic upgrades and interior design applications throughout the space. One of the standout features is a striking staircase that connects all three floors, encouraging movement and interaction among employees.

The new office space boasts open workstations, a variety of break-out spaces (including NOW rooms and traditional meeting rooms), and a grand central kitchen that employees can access throughout the day. The design was intentionally flexible and adaptable, ensuring that the space can meet the evolving needs of the business today and in the future.

The overall ambiance of the space is modern and inviting, with wood baffles, exposed ceilings, polished concrete, and hardwood and carpet tiles creating a warm atmosphere. Custom millwork, vinyl graphics, and stylized fixtures add unique touches, while ample natural light streams in from the large windows. To enhance the office's technological capabilities, we upgraded the teleconferencing system and implemented meeting room display options and office-wide messaging.

In addition to aesthetic and technological upgrades, sustainability was a key consideration for the project. We took steps to reduce the overall footprint of the office, including the use of LED lighting, the elimination of single-use water bottles, and the installation of low-flow water fixtures. Our efforts have already resulted in a 30% reduction in overall energy consumption, and we have plans for further improvements in future phases.

Overall, the new Clark Builders office is a testament to the power of thoughtful design, construction, and collaboration, creating a space that fosters creativity, productivity, and sustainability.

  • Client

    Manulife Investment Management

  • Architect

    DIALOG

  • Size

    37,541 sq.ft.

  • Delivery Method

    Construction Management at Risk

DISCOVER MORE

Andrew Davison Office Modernization

Andrew Davison Office Modernization

Clark Builders completed extensive renovations of the Andrew Davison Building for City of Calgary administrative use, including demolition and ...
Realtors Association - CX Place

Realtors Association - CX Place

Clark Builders completed the Realtors Association of Edmonton office space in CX Place within three months, providing budget pricing during design ...
WOW Lighting and Controls

WOW Lighting and Controls

Clark Builders renovated an existing commercial building for WOW Lighting & Controls, creating a custom lighting fixture showroom and ...
Clark Builders Place

Clark Builders Place

Clark Builders created an open, modern space featuring a feature staircase, open workstations, break-out spaces, and a grand central kitchen for ...
Aon Service Tenant Improvement

Aon Service Tenant Improvement

Clark Builders completed a tenant improvement program in 8 weeks for AON Service Corporation, featuring open-plan workstations, adaptable spaces, ...
Deloitte Tenant Improvement

Deloitte Tenant Improvement

Clark Builders renovated the 30,000 sq.ft Deloitte office space, which included structural modifications, high-end finishes, and managing the Owner's ...

LET’S BUILD THE FUTURE OF CONSTRUCTION TOGETHER

Join us in our aspirations to create more, do more, and connect more Canadian communities than ever.